10 tips voor een gezond, vervullend en inspirerend 2018

We wensen elkaar ieder jaar weer een gezond en gelukkig Nieuw Jaar.

Wat kunnen we nou zelf doen vanuit de juiste Spirit om bij te dragen aan het zelf creëren van een gelukkig, inspirerend en vervullend jaar?

 

"Creativiteit is een geschenk van het Leven aan ons. Door creativiteit te gebruiken geven we het Leven een geschenk terug." 

"We zijn zelf scheppingen en moeten op onze beurt de schepping voort zetten door zelf creatief te zijn"

"Onze creatieve domen komen voort uit een goddelijke bron. Met het volgen van de richting van onze dromen volgen we de richting van onze goddelijkheid."  Julia Cameron

 

Ik heb 10 tips voor je opgeschreven, die mij helpen positief te creëren. 

Jij hebt vast ook tips voor mij en iedereen die het leest! Of een mooi doel of voornemen!

Ik lees ze graag in het commentaren blokje onderaan!

 

Ik geloof zelf in de kracht van Creatie. Vaak creëren we onbewust vanuit onze gedachten gevoelens en overtuigingen ons gemoed en onze omstandigheden. Ook vaak dát wat we juist niet wensen! Interessant wordt het wanneer we bewust gaan creëren.Wat is er dan niet allemaal mogelijk?

 

Voor als het je interesseert: Ik start op 8 en 11 februari een cursus Intuïtief Creëren, om je intuïtie te scherpen, je gevoel te laten stromen en je open te stellen voor je oneindige creatieve vermogens en manifestatiekracht.

Op 25 januari is er een introductie.

 

Hier mijn 10 tips voor jou:

  1.  Wees dankbaar voor alles wat je tot nu toe mocht ontvangen. Sluit elke dag af met een dankbaarheidsritueel. Begin elke dag met dankbaar te zijn dat je leeft en dankbaar open te staan voor al het goede wat die dag op je pad gaat komen. Zeg : "Ik ben zo blij dat ik leef!"
  2. Schrijf doelen op wat je dit jaar graag wilt leven, creëren, ontvangen, geven, bereiken. Maak de doelen kleiner en breng ze terug naar een kwartaal, een maand, een week een dag. Zet elke dag een kleine stap naar je doel en geef niet op. 
  3. Maak ook een moodbord met plaatjes en teksten van je wensen en verlangens. Kijk ernaar en zeg iedere dag dat je dit waard bent! Doe dit minstens 66 dagen. 
  4. Zorg goed voor je gezondheid: beweeg voldoende, drink minimaal 9 glazen water per dag. Maak heerlijke maaltijden klaar met biologische verse groenten. Smeer jezelf elke dag in met warme ongebrande sesamolie voor het douchen. Een oud Ayurvedisch gebruik, wat helpt om meer van jezelf te houden. Het beschermt tegen kwalijke bacteriën en geeft een hele zachte huid.
  5. Maak ruimte in je agenda voor quality time met jezelf en doe iets waar je blij van wordt! Dans zing, schrijf schilder mediteer, wandel,laat je masseren, bezoek een museum, ga naar een concert, een dansvoorstelling....Inspireer jezelf! Een afspraak met jezelf is minstens zo belangrijk als afspraken met anderen!
  6. Neem elke dag tussen door ademruimte. Concentreer je bijvoorbeeld op het puntje van je neus. Adem in, adem uit. Volg je inademing tot net achter je navel en laat een natuurlijke pauze ontstaan. Adem uit en volg de adem tot 9 cm voorbij de neus en laat weer een natuurlijke pauze ontstaan. Hier lost de tijd op en is er geen mind.
  7. Watch your Words, Actions, Thoughts, Character and Heart! Wat je denkt, zegt, doet, voelt, gelooft en uitdrukt heeft invloed op wat je creëert in de toekomst.
  8. Vraag hulp als je het even niet zit zitten. Je bent hier niet alleen. Er zijn vele mensen die je een plezier doet als ze je mogen helpen.
  9. Stel grenzen! Durf nee te zeggen! Vraag je steeds weer af of het bijdraagt aan jouw vreugde en doel!
  10. Geef om te geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Het zal je hart doen openen! En in het geven ontvang je!

Dan rest mij je een heel gelukkig, gezond, vervullend en inspirerend jaar toe te wensen, waarin je je dromen en harte wensen mag manifesteren!

 

Graag lees ik jouw tips, jouw goede voornemens en/of doelen voor het nieuwe jaar in het blokje hieronder. Daarmee kun je mij en anderen weer inspireren!

 

Voor de introductie Intuïtief Creëren op 25 jan 2018 kun je je aanmelden tot 18 januari.

 

Lees ook de Agenda van Atmar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Klik op het logo om je in te schrijven en ontvang een gratis ontspanningsoefening