Atmar Yoga

Ik ben gediplomeerd Hatha Yoga en Druyoga docente en heb daarbij Ayurvedische Yoga gestudeerd. Ik combineer deze vormen in mijn lessen en laat me steeds weer inspireren en bijscholen in masterclasses, maar ook in de ervaringen van het leven..

 

Mijn lessen worden gevoed door verdiepende en inzichtgevende levensthema's, die zowel door mij als vanuit de groep zelf komen.

 

Menselijke waarden, adem, chakrapsychologie en de 5 elementen beheersen van gedachten en visualisatie spelen een belangrijke rol in mijn lessen.

 

Ervaar hier een geleide ontspanningsoefening uit een van mijn Yogalessen: 

Voor mij gaat yoga niet om de perfecte uitvoering van een houding, hoe lenig of krachtig je bent of om het leveren van een prestatie.

Het gaat om verdieping van je leven, waarbij je steeds dichter bij je eigen essentie en de essentie van het leven komt. 

Gezondheid, kunnen ontspannen, balans in emoties, rust in het hoofd, aanwezigheid in het Moment, aandacht, groeien in eigenwaarde en zelf liefde, inzicht en inspiratie en een verruiming in bewustzijn zijn mogelijk door het beoefenen van Yoga 

 

Ik gebruik ook graag inspirerende muziek

 

"Graag deel ik mijn passie, de opgedane en toegepaste kennis met anderen, zodat hun levenskwaliteit verbetert. Tijdens Yoga schep je een ruimte voor jezelf, waarbij je even helemaal loskomt van de dagelijkse beslommeringen, tot rust komt in je hoofd, diep kunt ontspannen in lichaam en geest, helemaal oplaad met nieuwe energie, waardoor je met een positief gevoel weer het leven in kunt stappen."

 

Ik geef vanaf 1995 les en ben gespecialiseerd in adembegeleiding, Chakrapsychologie, Zwangerschapsyoga,

Kinderyoga en Yoga voor ouderen en mensen met een beperking.

Vanuit passie blijft ik me verder verdiepen in Yoga.

Yoga is voor mij meer dan een een serie oefeningen. Het is een manier van leven. Yoga betekent letterlijk:  verbinding.

 

Naast Yogales geef ik nu ook Yoga Intensives en Yoga Coaching

en Dru Meditatielessen  en geef ik zo nu en trainingen aan Yogadocenten.

 

Yoga maakt je bewust van de onderlinge samenhang die er is tussen het lichaam, de geest, adem en de ziel.

Het lichaam wordt krachtiger en flexibeler door losmaak- en evenwichtsoefeningen, houdingen en yogasequenties.Yoga geeft je meer lichaamsbewustzijn en zorgt ervoor dat je meer aanwezig bent in het nu, omdat je beter in staat bent je lichaam te ‘bewonen’.

 

Je geest komt tot rust met concentratie- en meditatieoefeningen. Je leert het denken te observeren en meer los te laten, zodat je meer afstand kunt nemen. Je laat je minder hevig raken door de stormen van het leven.

 

Adem is leven. Door de adem te verdiepen komt er ook meer diepgang in het leven. Je leert de adem op de juiste wijze toe te passen, zodat je je kunt ontspannen. Een rustige adem ontspant je lichaam en brengt je denken tot rust. Maar ook zorgt een goede ademhaling ervoor dat je meer energie krijgt, zowel lichamelijk als geestelijk. 

 

Beoefening van yoga maakt dat je evenwichtiger in het leven komt te staan en het leven meer kunt nemen zoals het komt.

Druyoga

Druyoga is een toegankelijke vorm van Yoga en geschikt voor iedereen. Het is een zachte en tegelijkertijd krachtige vorm van Yoga, die een verfijnde energetische werking heeft door haar vloeiende bewegingen.. Het wordt ook wel de Yoga van het hart genoemd, omdat het veel werkt met het openen van het hartchakra. 

Druyoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie.

Het woord Dru komt van Druva, wat stiltepunt betekent.

Het beoefenen van deze yoga ondersteunt bij het ontwikkelen van innerlijke rust, helderheid, kalmte en leven vanuit het hart.

 

Druyoga is gebaseerd op vloeiende bewegingen, unieke bewegingsreeksen, klassieke yogahoudingen, visualisaties, gecontroleerde ademhaling, ontspanning en meditatie.

 

Het is goed voor lichaam en geest en verjongt je ziel. Je zult je uitgeruster, vitaler, energieker en vrolijker gaan voelen. De oefeningen dragen bij aan een groter lichaamsbewustzijn, geven een grotere flexibiliteit aan de wervelkolom en de gewrichten en verbeteren de spierspanning in het hele lichaam. Hierdoor kunnen rugklachten en andere fysieke ongemakken afnemen.

Het verbetert de gemoedstemming en maakt emotioneel evenwichtiger. Het helpt negatieve gedachtes kwijt te raken en doet het zelfvertrouwen toenemen.

 

Het geeft je handvaten voor het verlichten van stress en druk van ons moderne bestaan.

Kortom: Druyoga brengt meer gezondheid en geluk in je leven!

 

Hatha Yoga omvat de klassieke yogahoudingen, ook wel asana’s genoemd, die uitgebalanceerd zijn en hun werking hebben op lichaam en geest.

Hatha Yoga is een onderdeel van de Druyoga

 

Lessen vinden plaats op maandagavond 18.45 -20.00 en dinsdagavond om 19.45 tot 21.00 uur 

Centrum: "Be Happy" Kerkplein 1 Brouwershaven

 

Kosten € 125 per 10 lessen

Strippenkaart  € 148 per 10 lessen (14 weken geldig)   

€ 15.00 per losse les

 

Meld je aan

 

Als je je emailadres invult krijg je af en toe informatie van de activiteiten van Atmar

 

Heb je vragen: stuur me een bericht in het veld hieronder.

Ik antwoord je zo snel mogelijk.

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Klik op het logo om je in te schrijven en ontvang een gratis ontspanningsoefening