za

30

dec

2017

10 tips voor een gezond, vervullend en inspirerend 2018

We wensen elkaar ieder jaar weer een gezond en gelukkig Nieuw Jaar.

Wat kunnen we nou zelf doen vanuit de juiste Spirit om bij te dragen aan het zelf creëren van een gelukkig, inspirerend en vervullend jaar?

 

"Creativiteit is een geschenk van het Leven aan ons. Door creativiteit te gebruiken geven we het Leven een geschenk terug." 

"We zijn zelf scheppingen en moeten op onze beurt de schepping voort zetten door zelf creatief te zijn"

"Onze creatieve domen komen voort uit een goddelijke bron. Met het volgen van de richting van onze dromen volgen we de richting van onze goddelijkheid."  Julia Cameron

 

Ik heb 10 tips voor je opgeschreven, die mij helpen positief te creëren. 

Jij hebt vast ook tips voor mij en iedereen die het leest! Of een mooi doel of voornemen!

Ik lees ze graag in het commentaren blokje onderaan!

 

Ik geloof zelf in de kracht van Creatie. Vaak creëren we onbewust vanuit onze gedachten gevoelens en overtuigingen ons gemoed en onze omstandigheden. Ook vaak dát wat we juist niet wensen! Interessant wordt het wanneer we bewust gaan creëren.Wat is er dan niet allemaal mogelijk?

 

Voor als het je interesseert: Ik start op 8 en 11 februari een cursus Intuïtief Creëren, om je intuïtie te scherpen, je gevoel te laten stromen en je open te stellen voor je oneindige creatieve vermogens en manifestatiekracht.

Op 25 januari is er een introductie.

 

Hier mijn 10 tips voor jou:

 1.  Wees dankbaar voor alles wat je tot nu toe mocht ontvangen. Sluit elke dag af met een dankbaarheidsritueel. Begin elke dag met dankbaar te zijn dat je leeft en dankbaar open te staan voor al het goede wat die dag op je pad gaat komen. Zeg : "Ik ben zo blij dat ik leef!"
 2. Schrijf doelen op wat je dit jaar graag wilt leven, creëren, ontvangen, geven, bereiken. Maak de doelen kleiner en breng ze terug naar een kwartaal, een maand, een week een dag. Zet elke dag een kleine stap naar je doel en geef niet op. 
 3. Maak ook een moodbord met plaatjes en teksten van je wensen en verlangens. Kijk ernaar en zeg iedere dag dat je dit waard bent! Doe dit minstens 66 dagen. 
 4. Zorg goed voor je gezondheid: beweeg voldoende, drink minimaal 9 glazen water per dag. Maak heerlijke maaltijden klaar met biologische verse groenten. Smeer jezelf elke dag in met warme ongebrande sesamolie voor het douchen. Een oud Ayurvedisch gebruik, wat helpt om meer van jezelf te houden. Het beschermt tegen kwalijke bacteriën en geeft een hele zachte huid.
 5. Maak ruimte in je agenda voor quality time met jezelf en doe iets waar je blij van wordt! Dans zing, schrijf schilder mediteer, wandel,laat je masseren, bezoek een museum, ga naar een concert, een dansvoorstelling....Inspireer jezelf! Een afspraak met jezelf is minstens zo belangrijk als afspraken met anderen!
 6. Neem elke dag tussen door ademruimte. Concentreer je bijvoorbeeld op het puntje van je neus. Adem in, adem uit. Volg je inademing tot net achter je navel en laat een natuurlijke pauze ontstaan. Adem uit en volg de adem tot 9 cm voorbij de neus en laat weer een natuurlijke pauze ontstaan. Hier lost de tijd op en is er geen mind.
 7. Watch your Words, Actions, Thoughts, Character and Heart! Wat je denkt, zegt, doet, voelt, gelooft en uitdrukt heeft invloed op wat je creëert in de toekomst.
 8. Vraag hulp als je het even niet zit zitten. Je bent hier niet alleen. Er zijn vele mensen die je een plezier doet als ze je mogen helpen.
 9. Stel grenzen! Durf nee te zeggen! Vraag je steeds weer af of het bijdraagt aan jouw vreugde en doel!
 10. Geef om te geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Het zal je hart doen openen! En in het geven ontvang je!

Dan rest mij je een heel gelukkig, gezond, vervullend en inspirerend jaar toe te wensen, waarin je je dromen en harte wensen mag manifesteren!

 

Graag lees ik jouw tips, jouw goede voornemens en/of doelen voor het nieuwe jaar in het blokje hieronder. Daarmee kun je mij en anderen weer inspireren!

 

Voor de introductie Intuïtief Creëren op 25 jan 2018 kun je je aanmelden tot 18 januari.

 

Lees ook de Agenda van Atmar!

0 Berichten

di

10

jan

2017

7 Tips om terug te keren   naar je Bron

Hoe keer je terug naar de Bron van Leven? 

 

Is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn?

 

Ik ben er mijn hele leven al naar op zoek en steeds meer kom ik erachter dat het echt niet in de buitenwereld te vinden is.

De Bron zit in jezelf.

 

Vaak stellen we voor het nieuwe jaar allemaal nieuwe doelen die we willen behalen.

Doelen omtrent werk, business, relatie, familie, vriendschap, gezondheid, het scheppen van orde etcetera.

 

Zit er ook een doel bij om dichter bij jezelf te leven? Meer vanuit jezelf?

Om meer en bewust te worden wie je bent en wat de essentie van het leven is?

Daar vind je de Bron van werkelijk geluk. 

Al het andere geluk is tijdelijk.

 

Wat is daar voor nodig?

 

7 Tips om terug te keren naar je Bron

 

 1. Breng voldoende tijd door met jezelf. Een afspraak met jezelf is net zo belangrijk als met en ander.
 2. Zorg voor Stilte momenten. Je gedachten teruggeven aan het Universum en kijken wat zich aan je wil openbaren.
 3. Adem bewust. Langzaam uit en moeiteloos in. Laat een pauze ontstaan tussen je in- en uitademing en tussen je uit- en inademing.
 4. Wees aandachtig bij alles wat je doet. Zie alles alsof je het voor het eerst ziet met nieuwe ogen. Luister bewust, ruik, proef en voel aandachtig.
 5. Zorg voor lichaamsbewustzijn. doe wat Yoga of ....Voel gewoon je voeten op de grond. Neem je lichaam waar. Is het ontspannen? zo niet , waar voel je spanning? adem er naar toe. Wat wil de spanning je vertellen?
 6. Breng tijd door in de natuur. Wandel, fiets zwem (Ja dat kan ook in de winter) Word je bewust van de natuur, de wind, de grond waar je op loopt, de bomen, de lichtval. Maak eventueel mooie fotos' van de schoonheid, die je ziet.
 7. Wees creatief. Luister naar mooie muziek en maak een abstract schilderij. Maak een collage van mooie plaatjes, schrijf een gedicht, dans of zing. Lees een inspirerende tekst en schrijf daar op voort....

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips Heb je er een dan lees ik die graag in het commentarenveld hieronder.

 

Alles wat ik aanbied in mijn Centrum is er voor bedoeld om mezelf en anderen terug te brengen naar de Bron.

 

Deze zomer geef ik zelfs een Retraite in Bretagne, waar ook letterlijk een (Water)Bron aanwezig is. een mooie krachtige natuurplek met weinig wereldse afleiding. Via Yoga, Meditatie, Dans, Klankschalen, mooie natuurbeleving en excursies gaan we terug naar de Bron van Leven.

 

Voor mij is Yoga en Dans ook een prachtige manier om terug te keren naar mijn Bron. 

 

Voor de vrouwen onder ons zijn de Woman's Wisdom bijeenkomsten zo fijn om de Bron van Vrouw zijn te omarmen.

 

Soms zijn er zoveel stoorzenders aan patronen en overtuigingen en beperkende banden, die ons weghouden bij de Bron. Dan kan het fijn zijn om tijdelijk wat hulp te ontvangen in een persoonlijke Coaching  of Massage om je te bevrijden van je beperkingen.

Heel graag help ik je daarbij!

 

Ik ben heel benieuwd wat jou terug brengt bij je Bron of wat jij zoekt in je leven? 

Je kunt dit plaatsen in het commentarenveld hieronder.

Ik stel dat erg op prijs!

 

Voor dit jaar wens ik je een mooie Reis, die je steeds een stapje dichter brengt naar de Bron van Leven!

 

 

 

 

 

 

3 Berichten

vr

29

mei

2015

5 tips om moeiteloos te leven

Als mijn acties gemotiveerd worden door liefde kost het me geen enkele moeite.

Liefde ontstaat vanuit natuurlijkheid.

Liefde is de energie die alles in de natuur bijeenhoudt.

Liefde is mijn oorspronkelijke staat.

Moeiteloos leven, dat willen we toch allemaal? 

Ik streef dat in ieder geval graag na. Echter alleen al het streven naar moeiteloosheid geeft een contradictie aan. 

Het is alsof ik hier moeite voor moet doen.

Alsof ik hier hard voor moet werken om dat te kunnen bereiken.

Hard werken, doelen nastreven, successen behalen, prestaties leveren zijn bij uitstek idealen, die in een hoog vaandel staan in onze maatschappij. Het is ook hetgeen waar veel mensen steeds meer op stuk lopen. Stress, burn out, overspannenheid zijn het gevolg. Niet meer kunnen voldoen aan de hoge werkdruk, aan het hoge tempo en aan de verwachtingen, waar je aan (denkt te) moet(en) voldoen. Ik herken dit zelf, maar kom deze stress ook veel tegen bij cliënten.

 

Moeiteloos leven vraag om in harmonie te zijn met je ware natuur.

Als je kennis hebt van je ware Ik, die Liefde is en vanuit deze bron leeft, ontvouwt je leven zich op een natuurlijke manier.

Als je kijkt naar de natuur gaat alles moeiteloos. Een bloem groeit vanzelf, een beekje kabbelt zijn weg, een vogel laat zich moeiteloos mee bewegen door de lucht. De zon straalt moeiteloos op alles wat is, Een kat beweegt moeiteloos en ontspant zich continue.

 

Deze zomer geef ik weer een aantal lessen Yoga in de Natuur . Een combinatie van moeiteloos bewegen en Zijn in de natuur om in tune te komen met je eigen Natuur!

 

Wij als mens zijn niet altijd meer verbonden met onze natuurlijke stroom en zwemmen zelfs regelmatig tegen de stroom in., 

Wil je meer inzicht in krijgen in waar jij tegen de stroom inzwemt, wat jou tegen houdt om moeiteloos te leven en hoe je in verbinding kunt komen met je eigen Natuur? 

Ik help je graag! In één Coachingsessie kun je al veel inzicht krijgen. 

 

Leven puur vanuit het ego kost heel veel energie. Het ego werkt vaak op wilskracht, op spierkracht. We moeten iemand zijn, iets presteren.

Don Juan zei tegen Carlos Castaneda: "....De meeste energie verspillen we met het bevestigen van onze belangrijkheid" 

In onze wens belangrijk te zijn zijn we erg gevoelig voor de mening en goedkeuring van een ander, waardoor we ons vaak anders voordoen.

 

Mijn natuurlijke staat, dat ben ik al. Ik hoef daar niks voor te presteren. Ik hoef niks toe te voegen aan mijzelf. Mijn natuurlijke staat is liefde. En liefde is tevens mijn geboorterecht!

 

5 tips om moeiteloos te leven:

 

1. Breng tijd door in de natuur. Leer van haar wijsheid, Van haar moeiteloosheid.

 

2. Reserveer elke dag tijd voor stilte. Voor meditatie. De stilte geeft de gelegenheid om in contact te komen met je ware natuur, het veld van ongekende mogelijkheden. Met Zijn in plaats van doen. In de stilte, in de leegte kunnen nieuwe inzichten komen. Vanuit het Zijn kan een nieuwe beweging komen

 

3. Luister naar je hart, naar je ziel en laat haar tot uitdrukking komen via stem, dans, schrijven, schilderen of een andere vorm van creatie

 

4. accepteer elk moment, iedere situatie in eerste instantie. Hoe moeilijk ook, kijk of je de moeilijkheid of je probleem kunt zien als je leermeester om te kunnen groeien. Oordeel niet. Niet over je situatie, niet over de ander en ook niet over jezelf. Het hart oordeelt niet. Alleen het hoofd doet dat.

Het hart heeft geduld en wacht op het juiste moment om in beweging te komen. 

 

5. Kom in beweging vanuit rust. Beweeg en adem moeiteloos.

Neem de tijd om de levensadem toe te laten en te voelen. Beweeg moeiteloos in vloeiende yoga, dans of in een wandeling en voel dat in beweging komen geen moeite hoeft te kosten.

 

Er is een wet vanuit de Vedische wetenschap die zegt:

"Doe minder en bereik meer" en uiteindelijk schijn  je door niets te doen alles te kunnen bereiken.

 

Tegen mij werd ook vaak gezegd: "Minder is meer" en daar kon ik echt kwaad om worden, want ik houd zo van meer!

Ik doe veel dingen, ik gebruik veel woorden, ik doe graag veel ervaringen op, ik studeer steeds maar weer meer.....

En toch begint het me te dagen wat er mee bedoeld wordt. Doe minder en bereik meer.

 

Het gaat erom om steeds meer de mechanismen van het ego los te laten, die zo belangrijk wil zijn en wil overleven, gelijk wil hebben. En steeds meer het Leven te vertrouwen in haar natuurlijkheid, die liefde is. En Liefde is moeiteloos. Liefde Schenkt en ontvangt moeiteloos.

 

Ik ben erg benieuwd naar jou tips voor een moeiteloos leven. En ook naar wat jou vooral veel energie kost.

Geef je commentaar in de commentarenbox hieronder. Jouw commentaar kan een enorme bijdrage leveren aan anderen!

En als cadeau van je commentaar mag je een les gratis meedoen met Yoga in de Natuur deze zomer!!! Of... naar keuze € 25 korting op een Coachingsessie

Laat me per mail:  info@atmar.nl  maar weten welke data je schikt! Zie ook agenda

 

 

 

 

  

2 Berichten

zo

26

apr

2015

Het evenwicht vinden tussen acceptatie en verandering

Hoger Bewustzijn

Geef mij de kalmte,

dingen te aanvaarden,

die ik niet kan veranderen

De moed,\

dingen te veranderen,

die ik kan veranderen

en de wijsheid,

het ene van het andere te onderscheiden

Acceptatie is een veelgebruikt woord. En één van de moeilijkste waarden om te leven. Het begint met acceptatie van jezelf. Van wie je werkelijk bent. Dat is wat anders dan de patronen en rollen die je bent gaan spelen om geaccepteerd te worden door de ander. Hetgeen al begint in de vroege kindertijd.

Zelfs een baby voelt al aan wat werkt om aandacht te krijgen. Stil zijn of juist veel kabaal maken, opstandig of juist meegaand.

Het opgroeiend kind voelt haarfijn aan wat werkt bij de ouders en meer en meer ontstaan er rolpatronen.

De helper, de vredesstichter, de clown, de bemiddelaar, de slimmerik, de terugtrekker, haantje de voorste.

Alles om aandacht te krijgen en geaccepteerd te worden.

 

Wat ik erg veel zie in mijn praktijk is dat juist hooggevoelige mensen, die als kind niet gezien en gewaardeerd zijn in hun gevoeligheid als overleving in hun hoofd schieten. en alles beginnen op te lossen via het verstand. Dat geeft uiteindelijk veel stress omdat het niet is wie je bent.


Het is mogelijk dit te veranderen door het breken met beperkende banden, rollen en patronen, die niet wezenlijk van jou zijn. Die jou in de weg staan je volledig potentieel te leven.

Dit kan o.a. met verbrekingsrituelen, die ik toepas in individuele en groepssessies via de krachtige visualisatie methodiek van Phyllis Krystal. Zo mooi om te zien als er een transformatie mag plaatsvinden, die iemand authentieker maakt.


De keuze om in oude situaties of overtuigingen te blijven of om een nieuwe weg in te slaan vraagt moed. Soms vraagt het om in de situatie te blijven en deze te vernieuwde blik te bekijken en te accepteren. Soms vraagt het een krachtige keuze voorbij angst om een nieuwe weg in te slaan.

Het thema van de volgende Yoga Intensive op 16 mei in Zierikzee heb ik hieraan gewijdt:

"Vindt de balans tussen acceptatie en verandering".


Ook in het inspiratie weekend "Doorbraak naar Liefde" 13 en 14 juni zal hier aandacht voor zijn. Door acceptatie van wie je werkelijk bent en te veranderen wat niet meer klopt kun je bij liefde komen.


Ik ben heel benieuwd wat jij meer mag accepteren in jezelf of je situatie of wat jij juist zou willen veranderen in je leven?

Schrijf dit in het commentarenveld hieronder. Jouw vraag, antwoord of inzicht kan ook heel waardevol zijn voor een ander!!!
 

0 Berichten

zo

01

mrt

2015

Onvoorwaardelijke Liefde

Liefde omwille van de Liefde

 

Het mooiste van jezelf kunnen geven zonder er iets voor terug te verwachten

 

Wat is daar voor nodig?

We zijn allemaal bewust of onbewust op zoek naar onvoorwaardelijke liefde. 

Veelal zoeken we deze liefde buiten onszelf. We zoeken als kind al bevestiging en waardering van onze ouders. Als we die niet gelijk krijgen gaan we ons gedrag aanpassen, gaan we proberen te handelen naar wat er van ons verwacht wordt. We krijgen dan misschien waardering, maar we worden niet gewaardeerd om wie we werkelijk zijn.

Dit zet zich vaak voort in relaties. We geven iets en verwachten er iets voor terug. Dit is voorwaardelijke liefde.

En een stukje van ons hart raakt meer en meer gesloten door vele teleurstellingen.

Toch kun je beter afgekeurd worden om wie je werkelijk bent dan goedgekeurd op wie je niet bent, want dan wijs je nl. jezelf af.

 

We willen graag grenzeloos kunnen geven. Maar vanuit welke intentie geven we? Geven we vanuit overvloed of vanuit tekort waardoor er stiekem een verwachting is om er iets voor terug te krijgen? Waardering, een schouderklopje, een gevoel van eigenwaarde?

 

Je kunt pas grenzeloos geven en van anderen houden als je van jezelf houd, jezelf kent en erkent om wie je bent van nature. Jezelf geeft wat je nodig hebt. 

Jezelf oplaad bij de Bron van liefde en deze zit enkel in jezelf.

Onvoorwaardelijk geven kan alleen als je een doorgeefluik bent van de Bron. Een holle fluit waar de levenskracht ongestoord doorheen kan blazen.

 

We willen graag liefdevol denken. Maar hoe liefdevol denk je over jezelf? 

 

Luister je naar jezelf? Naar wat je werkelijk nodig hebt? Is er voldoende stilte in je leven? Zelf merk ik dat stilte en quality time met mezelf erg belangrijk zijn om weer op te laden. Yoga, meditatie, ontspanning, wandelen in de natuur en contact maken met mijn Hogere Zelf door visualisatie en creatie, in contact zijn met gelijkgestemden, een inspirerende training volgen....Dan ontvang ik zelf voeding en inspiratie. en alleen dan kan ik het ook weer doorgeven aan anderen. Zelf ben ik net terug van een Yogaretraite in Kenia, wat me enorm gevoed en geïnspireerd heeft om het mooiste van mezelf weer te gaan delen met anderen.

 

Ontvang jij voldoende voeding en inspiratie? Hoe kun je jezelf meer voeden en laten inspireren?

 

Yoga, Meditatie en Visualisatie kunnen je bijvoorbeeld helpen om meer in contact te komen met je Bron van Liefde.

In het Inspiratieweekend: "Doorbraak naar Liefde" 13 en 14 juni gaan we een heel weekend wijden aan dit thema.

 

Een mooi voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde is de zon en de aarde. De zon schijnt onvoorwaardelijk op iedereen en sluit niemand uit. De aarde draagt ons allemaal zonder onderscheidt te maken en voorziet ons allemaal rijkelijk van voeding zonder er iets voor terug te verwachten.

 

Wanneer je intentie zuiver is en geeft vanuit je hart wordt je gevoed door de Bron van liefde. Van dit geven raak je dan niet uitgeput.

Ook al kan de ander het niet waarderen geef evengoed.

Ook al wordt je niet gewaardeerd geef het mooiste van jezelf aan het leven.

Waardeer jezelf, houd van jezelf, ken je gaven en weet wat het is wat jij specifiek te geven hebt. Alleen jij kunt dat geven.

 

Mansukh Patel zei eens over het doel van het leven: "That you contribute more to life than what you take of life"

 

Of in de woorden van Sai Baba:

"Ego lives by getting and forgetting. Love lives by giving and forgiving.

 

Als je vanuit je hoogste intentie geeft geef je het eigenlijk aan jezelf. 

Liefde omwille van de liefde was ook de levensmotto van Moeder Teresa

 

Wanneer je iets waardevols toevoegt aan het bestaan gaat alles in je stromen. En gaat het universum je ondersteunen.

 

Ik ben benieuwd wat jij hebt te geven? Aan jezelf en aan het leven?

En wees dan een keer niet te bescheiden. En wat houd je tegen om het mooiste van jezelf te geven?

Schrijf je commentaar in het commentarenveld hieronder. Ook met dit delen voeg je iets toe wat waardevol kan zijn voor een ander!

 

Deel het artikel eventueel met je netwerk via de share buttons hieronder.

Klik op het logo om je in te schrijven en ontvang een gratis ontspanningsoefening