5 tips om moeiteloos te leven

Als mijn acties gemotiveerd worden door liefde kost het me geen enkele moeite.

Liefde ontstaat vanuit natuurlijkheid.

Liefde is de energie die alles in de natuur bijeenhoudt.

Liefde is mijn oorspronkelijke staat.

Moeiteloos leven, dat willen we toch allemaal? 

Ik streef dat in ieder geval graag na. Echter alleen al het streven naar moeiteloosheid geeft een contradictie aan. 

Het is alsof ik hier moeite voor moet doen.

Alsof ik hier hard voor moet werken om dat te kunnen bereiken.

Hard werken, doelen nastreven, successen behalen, prestaties leveren zijn bij uitstek idealen, die in een hoog vaandel staan in onze maatschappij. Het is ook hetgeen waar veel mensen steeds meer op stuk lopen. Stress, burn out, overspannenheid zijn het gevolg. Niet meer kunnen voldoen aan de hoge werkdruk, aan het hoge tempo en aan de verwachtingen, waar je aan (denkt te) moet(en) voldoen. Ik herken dit zelf, maar kom deze stress ook veel tegen bij cliënten.

 

Moeiteloos leven vraag om in harmonie te zijn met je ware natuur.

Als je kennis hebt van je ware Ik, die Liefde is en vanuit deze bron leeft, ontvouwt je leven zich op een natuurlijke manier.

Als je kijkt naar de natuur gaat alles moeiteloos. Een bloem groeit vanzelf, een beekje kabbelt zijn weg, een vogel laat zich moeiteloos mee bewegen door de lucht. De zon straalt moeiteloos op alles wat is, Een kat beweegt moeiteloos en ontspant zich continue.

 

Deze zomer geef ik weer een aantal lessen Yoga in de Natuur . Een combinatie van moeiteloos bewegen en Zijn in de natuur om in tune te komen met je eigen Natuur!

 

Wij als mens zijn niet altijd meer verbonden met onze natuurlijke stroom en zwemmen zelfs regelmatig tegen de stroom in., 

Wil je meer inzicht in krijgen in waar jij tegen de stroom inzwemt, wat jou tegen houdt om moeiteloos te leven en hoe je in verbinding kunt komen met je eigen Natuur? 

Ik help je graag! In één Coachingsessie kun je al veel inzicht krijgen. 

 

Leven puur vanuit het ego kost heel veel energie. Het ego werkt vaak op wilskracht, op spierkracht. We moeten iemand zijn, iets presteren.

Don Juan zei tegen Carlos Castaneda: "....De meeste energie verspillen we met het bevestigen van onze belangrijkheid" 

In onze wens belangrijk te zijn zijn we erg gevoelig voor de mening en goedkeuring van een ander, waardoor we ons vaak anders voordoen.

 

Mijn natuurlijke staat, dat ben ik al. Ik hoef daar niks voor te presteren. Ik hoef niks toe te voegen aan mijzelf. Mijn natuurlijke staat is liefde. En liefde is tevens mijn geboorterecht!

 

5 tips om moeiteloos te leven:

 

1. Breng tijd door in de natuur. Leer van haar wijsheid, Van haar moeiteloosheid.

 

2. Reserveer elke dag tijd voor stilte. Voor meditatie. De stilte geeft de gelegenheid om in contact te komen met je ware natuur, het veld van ongekende mogelijkheden. Met Zijn in plaats van doen. In de stilte, in de leegte kunnen nieuwe inzichten komen. Vanuit het Zijn kan een nieuwe beweging komen

 

3. Luister naar je hart, naar je ziel en laat haar tot uitdrukking komen via stem, dans, schrijven, schilderen of een andere vorm van creatie

 

4. accepteer elk moment, iedere situatie in eerste instantie. Hoe moeilijk ook, kijk of je de moeilijkheid of je probleem kunt zien als je leermeester om te kunnen groeien. Oordeel niet. Niet over je situatie, niet over de ander en ook niet over jezelf. Het hart oordeelt niet. Alleen het hoofd doet dat.

Het hart heeft geduld en wacht op het juiste moment om in beweging te komen. 

 

5. Kom in beweging vanuit rust. Beweeg en adem moeiteloos.

Neem de tijd om de levensadem toe te laten en te voelen. Beweeg moeiteloos in vloeiende yoga, dans of in een wandeling en voel dat in beweging komen geen moeite hoeft te kosten.

 

Er is een wet vanuit de Vedische wetenschap die zegt:

"Doe minder en bereik meer" en uiteindelijk schijn  je door niets te doen alles te kunnen bereiken.

 

Tegen mij werd ook vaak gezegd: "Minder is meer" en daar kon ik echt kwaad om worden, want ik houd zo van meer!

Ik doe veel dingen, ik gebruik veel woorden, ik doe graag veel ervaringen op, ik studeer steeds maar weer meer.....

En toch begint het me te dagen wat er mee bedoeld wordt. Doe minder en bereik meer.

 

Het gaat erom om steeds meer de mechanismen van het ego los te laten, die zo belangrijk wil zijn en wil overleven, gelijk wil hebben. En steeds meer het Leven te vertrouwen in haar natuurlijkheid, die liefde is. En Liefde is moeiteloos. Liefde Schenkt en ontvangt moeiteloos.

 

Ik ben erg benieuwd naar jou tips voor een moeiteloos leven. En ook naar wat jou vooral veel energie kost.

Geef je commentaar in de commentarenbox hieronder. Jouw commentaar kan een enorme bijdrage leveren aan anderen!

En als cadeau van je commentaar mag je een les gratis meedoen met Yoga in de Natuur deze zomer!!! Of... naar keuze € 25 korting op een Coachingsessie

Laat me per mail:  info@atmar.nl  maar weten welke data je schikt! Zie ook agenda

 

 

 

 

  

Commentaren: 2
 • #2

  Marianne (vrijdag, 29 mei 2015 22:24)

  Dank je wel Corinde voor je waardevolle bijdrage.

  Prachtig hoe je dit waarnemen beschrijft!
  Ja dat is inderdaad moeiteloos als je waarnemer mag zijn en de schoonheid mag zien van wat is!

  Ik ga gelijk weer oefenen in dit schouwen. Zowel innerlijk schouwen als het schouwen van wat het leven aan moois te brengen heeft!

  Namasté
  Marianne

 • #1

  Corinde (vrijdag, 29 mei 2015 22:20)

  (vrijdag, 29 mei 2015 21:35)
  Moeiteloos....
  Wat kan en is er altijd moeiteloos...
  Kijken, ja waarnemen. Of ik dat nu doe met mijn zintuigen of met mijn gevoel, voelend vanuit mijn hart, wat toch ook best een zintuig mag zijn, het geeft zuivere energie, om oordeelvrij zonder enige mening te kijken naar wat gewoon moeiteloos IS. Heel zinvol, om zinnig te kijken. Of je er nu zin in hebt of niet, het geeft je leven zoveel zinvols, als je alleen maar waarneemt wat er op je netvlies valt. Het geeft ook ruimte in je denkapparaat, eerst rustig de tijd nemen om te kijken en dan eens luisteren of er bovenin je iets zinvols over te melden valt. Kijk maar naar de boze bui van je tienerdochter, adem bewust naar je buik en geeft aandacht aan het moment om oplossingsgericht te reageren. Ja we moeten gewoon gebruik maken van ons denkapparaat, daar worden immers woorden gevormd. Maar door eerst eens even alleen maar te kijken, zonder je spieren in je gezicht te verwringen, komen de juiste liefdevolle woorden als vanzelf, geheel moeiteloos in je naar boven. Waarnemen..... niet alleen je buitenwereld met al dat moois wil gezien worden en wat aandacht. Je binnenwereld wil net zo goed eens bekeken worden. En wat dan eigenlijk meteen opvalt bij het stilletjes naar binnen kijken, is dat we ons wel heel vaak, gewoon goed voelen. Gewoon een neutraal gevoel van intens aanwezig zijn in je bezigheden, niets bijzonders, maar heerlijk in de stroom, dus gewoon goed. Tevredenheid, het ontstaat dan zomaar, ook als er niets spectaculairs gebeurt, je ontdekt dan dat het er heel vaak zomaar IS. En draait er dan een zware wolk in mijn buik rondjes, wil er verdriet of frustratie naar boven komen en tranen laten vloeien, dan fluister ik mezelf toe.... Ik heb de intensie om goed te voelen hoe ik me onder dit alles, gewoon goed voel. Niet mijn ware ik is droevig, die blijft altijd stralen onder al die versluiering. Door het goed waarnemen, leer ik dat alles komt en gaat, en zo lukt het me alsmaar beter om energie slurpende gevoelens en emoties om te toveren tot het me simpel goed voelen.....
  Dat maar heel veel mensen ook eens durven gaan kijken, zo simpel zo voedzaam..... Zonder moeten aanwezig zijn bij jezelf.
  Namasté

Klik op het logo om je in te schrijven en ontvang een gratis ontspanningsoefening