Danstherapie

 

 

Danstherapie gebruikt de verschillende aspecten en elementen van dans in therapievorm met als doel een heler en completer mens te worden. Je kunt gecoached worden om te dansen en te leven zoals je bedoeld bent, door steeds vrijer uitdrukking te kunnen geven aan je gevoelens en je impulsen. 

Er kan ook gekeken worden naar de verschillende elementen van dans, zoals lichaam,innerlijke ruimte,  ruimtegebruik, aanwezigheid, innerlijke motivatie etcetera.

Iemand heeft bijvoorbeeld te weinig lichaamsbewustzijn, of geen gevoel voor ruimte en structuur. Of iemand stelt onvoldoende grenzen zodat er steeds over hem heen gelopen wordt. Weer een ander heeft moeite met het uitdrukken van gevoelens.

Dans biedt vele mogelijkheden als ingang en werkt vaak dieper dan gesprekken, omdat je met dans ook de onbewuste gevoelslaag raakt. Uit onderzoek blijkt dat 90 % van de communicatie non verbaal is en maar 10 % verbaal.

Door dans en beweging kun je er achter komen wat er werkelijk in je leeft en hier uitdrukking aan geven. Je kunt als het ware door bepaalde emoties heen dansen. Dit werkt heel verhelderend, helend en bevrijdend.

Dansen kan je ook een gevoel van levensvreugde brengen. Je komt dieper in je gevoel en in je lichaam en je kunt de vaak warrige gedachten van het hoofd beter loslaten. Lees meer over dans en dansexpressie bij dansworkshops

Klik op het logo om je in te schrijven en ontvang een gratis ontspanningsoefening